Wednesday, June 18, 2014

 

خبری خوش از تهران: نشر ِ یکصد و یکمین شماره ی "نگاه نو"، فصلنامه ی فرهیخته ی ادب و هنر و فرهنگ ایران و جهان


آقای علی میرزایی، سردبیر سخت کوش و دل سوز ِ فصلنامه  ی "نگاه نو" در پیامی به این دفتر، همراه با گزارشی از درون مایه ی یکصد و یکمین شماره ی این نشریّه، از همه ی دوستداران فرهنگ، برای امکان پذیر ساختن ِ پی گیری ی نشر آن، در شرایط دشوار کنونی، یاری خواسته است.
 ایران شناخت، در ضمن شادباش گفتن به سردبیر، با درج پیام ِ ایشان در این صفحه، از همه ی فرهنگ دوستان، خواهش می کند که با اشتراک این فصلنامه و فراخواندن شمار ِ هرچه بیشتری از دوستان خود به این کار ِ فرهنگ دوستانه، دست یاری به سوی سردبیر، دراز کنند و انگیزه ی دل گرمی ی او به پی گیری ی این خویشکاری ی ارجمند، شوند. چُنین باد!
* * * 
دوست عزیز، همکار ارجمند
با سلام و احترام. نگاه‌نو شماره ی 101 در روز پنج‌شنبه 1393/3/29 منتشر خواهد شد.. متن معرفی‌ آن را به پیوست ملاحظه بفرمایید. 
     تقاضا می‌کنم، برای کمک به پایداری نگاه‌نو، در ترویج و شناساندن آن به اعضای خانواده، دوستان، همکاران، و دانشجویان خود بکوشید. معرفی نگاه‌نو در شبکه‌های اجتماعی بسیار کارساز است، و خرید و اهدای آن به کتابخانه‌های عمومی و دانشگاهی، و حتی کتابخانه‌های اختصاصی محل کار، در شرایطی که عموم کتابخانه‌ها با عنوان کردن «ناتوانی مالی» خرید نشریه‌های دانشورانه ـ روشنفکرانه را فراموش کرده‌اند، اقدام بسیار سودمندی از طرف جناب‌عالی است که بهره‌زایی و جنبة معنوی آن نیز (چون نگاه‌نو بیشتر و بیشتر خوانده خواهد شد) بسیار بسیار پسندیده است. 
     از محبتی که می‌فرمایید پیشاپیش سپاسگزاری می‌کنم. 
علی میرزائی
1393/3/28
*
نگاه‌نو شماره ی 101 با یادداشت‌های سردبیر و نامه‌های خوانندگان آغاز می‌شود.. یکی از یادداشت‌های سردبیر این است که در سال 1393 معادل هشت میلیون تومان (با هزینه‌های پست) نگاه‌نو رایگان توزیع می‌شود و سردبیر خواسته‌ است گروهی از کسانی که نگاه‌نو را به رایگان دریافت می‌کنند، برای مشارکت در ادامه ی حیاتنگاه‌نو، خودشان انصراف بدهند و نگاه‌نو را مشترک شوند یا به صورت تک شماره از روزنامه‌فروشان بخرند..  
بخش ویژه ی این شماره به «آموزش‌ عالی ایران: تنگناها و راه‌حل‌ها» اختصاص داده شده است با مقاله‌هایی از رضا منیعی، شهیندخت خوارزمی، مقصود فراستخواه، محمد مالجو، و محمد موسوی.
بخش مقاله‌های این شماره با مقاله‌ای با عنوان «نخستین رمان‌های آندره مالرو» آغاز می‌شود به ترجمه ی عزت‌الله فولادوند، و سپس مقاله‌ای می‌خوانیم با عنوان «نظام تدبیر و مدیریت توسعة آینده‌نگر» از بایزید مردوخی. نوشته‌ای از محمدعلی موحد زیر عنوان «حقوق شهروندی»، ترجمه‌ای به قلم محمود حمیدی با عنوان «ادبیات و تاریخ در امریکای لاتین در دوران معاصر»، مقاله ی «سفرهای دن‌کیشوت‌وار سعدی» از محمد دهقانی، مقاله ی «عشق و جاودانگی در غزلواره‌های ویلیام شکسپیر» از نرگس انتخابی، و مقاله‌ای تاریخی با عنوان «خلیل ملکی و امتیاز نفت شمال» نوشته ی آرمان نهچیری بخش مقاله‌ها را تشکیل می‌دهند.
به بخش گفت‌وگوها می‌رسیم. گفت‌وگوی علی میرزایی با حسین محلوجی، از همان‌گونه گفت‌وگو‌هایی که مدتی است در نگاه‌نو منتشر می‌شود، البته این بار کمی مفصل‌تر و موشکافانه‌تر؛ و گفت‌وگویی با پائولو کوئیلو به ترجمة سید احسان موسوی خلخالی،‌ مطالب این بخش را تشکیل می‌دهند.
داستانی از محمّدرحیم اخوّت به نام «رؤیای شهریار»، شعری از محمود درویش به ترجمه ی تراب حق‌شناس، مقاله‌ای درباره ی بهومیل هرابال به مناسبت یکصدمین سال تولد او، از پرویز دوایی، و داستان «مادام کاملیا» از هرابال با ترجمه ی پرویز دوایی تشکیل دهنده ی بخش داستان و شعر این شمارة نگاه‌نو است.
می‌رسیم به رویدادها و گزارش‌ها که در حدود سی صفحه ی نگاه‌نو شماره ی یکصد و یک، به آن تخصیص داده شده است. گزارش جشن انتشار صدمین شماره ی نگاه‌نو و اهدای جایزه ی مهتاب میرزائی (هفتمین دوره) را به قلم مهشید جعفری در این بخش می‌خوانید. میرعلیرضا میرعلی‌نقی یادنامه‌ای با عنوان «عطا و لقای لطفی» به مناسبت درگذشت محمدرضا لطفی نوشته است و بعد شعر «راهی و آهی» که امیرهوشنگ ابتهاج (سایه) سال‌ها پیش برای محمدرضا لطفی سروده است. عکس روی جلد این شماره ی نگاه‌نو هم ، عکسی است از محمدرضا لطفی، کار مهدی حسنی.
گزارش نکوداشت محمدعلی موحد در دانشگاه تبریز؛ گزارشی از سیزدهمین دوره ی جایزه ی هوشنگ گلشیری؛ مقاله‌ای به یاد شادروان محمد ابراهیم باستانی پاریزی؛ و نوشته‌هایی به یاد گابریل گارسیا مارکز، هوشنگ سیحون، عطاالله خرّم، ریچارد فرای؛ و گزارشی زیر عنوان، «سینمای ایران در 1392» بخش رویدادها و گزارش‌ها را کامل می‌کنند.
نگاه‌نو شماره ی یکصد و یک با کاریکاتوری از حسن کریم‌زاده و بخش انتقاد کتاب (با نوشته‌هایی از عبدالحسین آذرنگ، علی امینی‌نجفی، امیرحسین توکلی، محمدحسین خسرو‌پناه، و آبتین گلکار) به پایان می‌رسد.
نگاه‌نو شماره ی یکصد و یک،در 268 صفحه، به بهای ده هزار تومان در روز پنجشنبه 29 خرداد 1393 در تهران منتشر شد، 

Ali MIRZAEIEditor In Chief 
Negah-e Now Journal 
tel & fax: 
+98-21-88716812
+98-21-88710539




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?