Sunday, January 05, 2014

 

گشایش کتابخانه ی جهانی یا کتابهایی به هفت زبان و جای خالی ی زبان فارسی در آن! (تأثیرگذاری ی "دلارهای نفتی" در این امر، که می توانست رویدادی به تمام معنی، فرهنگی باشد!)

کتابخانه ی ديجيتال جهان در پاریس، گشوده شد.
علاقه مندان از سراسر جهان مي توانند به منابع الکترونيکي اين کتابخانه از طريق وب سايت آن دسترسي داشته باشند.
اين وب‌ سايت در اداره ي مركزي يونسكو در پاريس كار خود را آغاز کرد. در اين وب ‌سايت كتاب ‌هاي نادر، نقشه‌ هاي تاريخي، نسخ خطي، ‌فيلم و عكس از كتابخانه ‌ها و آرشيوهاي سراسر جهان ارائه مي ‌شود. مراجعه كنندگان به اين سايت قادر خواهند بود تا به تمام اين موارد به هفت زبان عربي، چيني، انگليسي، فرانسوي، پرتغالي، روسي و اسپانيائي دسترسي يابند.
32 موسسه از برزيل، بريتانيا، چين، مصر، فرانسه، ژاپن، روسيه، عربستان سعودي، و آمريكا براي اجراي اين پروژه به ياري سازمان يونسكو شتافتند.
اجراي اين پروژه نخستين بار در سال 2005 به وسيله ي بزرگ ‌ترين كتابخانه ي جهان يعني كتابخانه ي کنگرس آمريكا به يونسكو پيشنهاد شدكتابخانه ي الكترونيكي جهاني به آدرس:
Or
در دسترس كاربران مي باشد.
  شرکت گوگل و بنياد قطر هر کدام با سه ميليون دلار، بنياد کارنگي با دو مليون دلار، دانشگاه علم و تکنولوژي ملک عبدالله با يک ميليون دلار و شرکت مایکروسافت با يک ميليون دلار کمک،‌ از جمله پشتيبانان مالي اين طرح هستند. کتابخانه ديجيتال جهان جلوه‌هاي فرهنگي نقاط گوناگون جهان را به صورت چندزبانه و رايگان در اختيار کاربران قرار مي‌دهد .  هدف از راه‌اندازي اين کتابخانه در چهار محور خلاصه شده است :
 - ارتقاي تفهيم و تفاهم ميان ملت‌ها و فرهنگ‌ها
  - افزايش ظرفيت و تنوع مضامين فرهنگي در اينترنت

  - فراهم ساختن منابع براي آموزگاران، پژوهشگران و مخاطبان عام 
  - ظرفيت‌سازي براي مؤسسه‌هاي مشارکت‌کننده براي کم کردن خلا ديجيتالي درون و ميان کشورها
 برای نمونه چند لينك جالب از اين سايت:
 To all who try to make the world a better place to live in.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?